Този клапан трябва да го изчистя ли?И как и с какво се чисти?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Предстояща покупка на 166-ца
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщениеХахахаха това ми хареса,защото аз лично съм стоматолог и наистина си прав затова колега.
Сега за въпросният проблем днес по време на каране се заслушах и при рязко подаване на газ и при рязко отпускане на газта се чува леко скърцане в купето,което ме кара да мисля 4ч е някой тампон на двигател или на скоростите,но ще я видим в събота.
Друго което незнам имат ли кори под двигателите 166-те?Защото аз моята я купих без такава и ако имат стават ли от всички 166-и или трябва да търся само от JTD?Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщениеТози клапан трябва да го изчистя ли?И как и с какво се чисти?156 SW 1.9JTD 110ph
Comment
-
Противното скрибуцане при гасене поне при моя 136 коньов мотор изчезна чак когато смених два тампона на двигателя, единия от които е големия с алуминиевата конзола от страната на ангренажа. Както разбрах впоследствие, той се сменя при смяна на ремък и ролки, щото разглобяването е доста и така се спестява работа , пък и финикийски знаци. И без това цената на тампоните си беше цифра, а си спомням,че единия го поръчвах и го чаках два дни....
155 1,6 TS 16V `96
166 2,4 JTD `99
147 1,9 JTDm 8V `07
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеИма нещо сбъркано във формулата. Според нея се получава, че наклонът е -3,06%, което е прекалено много. Обикновено наклонът е в границите -1% - -1,5%
За пореден път разбирам, че човек не трябва да ползва наготово информация от мрежата, без да я подложи на проверка.
И така ето малко по-достоверна информация:
1 - трябва да разберете предписания за вашия автомобил % на наклона.
2 - когато е известен въпросния %, го замествате във формулата:
h = (100.H - %.L)/100
Където:
h,H и L са означените на скицата разстояния.
% e предписания наклон.
Пример:
нека:
H = 0,5 m
L = 10 m
% = 1
>> h = 0,4 mАлфа 166 JTD 136к.с + чип
Comment
-
Един до алтернатора,един под пистовия и един на кутията.По-добре да не ти се налага да ги сменяш щото цената......приятнаsigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Още инфо за моята красавица,въпросното присвирване се оказа от аспуха и вече всичко е О.К.
Както бе6ш казал колегата малко по нагоре в темата май наистина съединителя си отива,защото вчера по магистралата(Хемус) при включване на темпомата и при увеличаване на скороста от ръчката се усещат едни вибрации или по скоро претрисане и аз си мисля че е от съединителя.
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщениеОще инфо за моята красавица,въпросното присвирване се оказа от аспуха и вече всичко е О.К.
Както бе6ш казал колегата малко по нагоре в темата май наистина съединителя си отива,защото вчера по магистралата(Хемус) при включване на темпомата и при увеличаване на скороста от ръчката се усещат едни вибрации или по скоро претрисане и аз си мисля че е от съединителя.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Да и аз си помислих вътрешно каре,но там вибрациите са други,а тук по скоро е претрисане но ще видим.
Абе значи съм и за термостат,както казах по горе вчера сутрин когато тръгнах досдигна 60 градуса можеби след 15км. извънградско каране.Иначе стига 90 градуса градско,а извън града държи 70 градуса и при спускане по продължителни наклони изтива още.
Comment
Comment